در سال 2013 باید منتظر وسایل اندرویدی نسل بعد، شایعات و انتظارات کاملاً جدیدی باشیم.

اندروید در نمایشگاه سالانه محصولات الکترونیکی یا CES درخشش خوبی خواهد داشت و چند ماه بعد با عرضه‌ی گوشی‌ها و تبلت‌های جدید کار خود را ادامه می‌دهد. بیاید نگاهی به اندروید و روند توسعه‌ی آن در سال پیش رو داشته باشیم و انتظاراتمان از اندروید در سال جدید را بررسی کنیم.

افزایش قطر و رزولوشن صفحه نمایش

در گذشته‌ای نه چندان دور اندازه‌ی صفحه نمایش گوشی‌ها از 4 اینچ تجاوز نمی‌کرد و این روند تا زمانی ادامه یافت که اچ‌تی‌سی گوشی Evo 4G را رونمایی کرد. بیشتر گوشی‌های اندرویدی در آن زمان صفحه نمایشی به قطر 3.2 الی 3.5 اینچ داشتند. حالا با ظهور گوشی‌هایی مثل گلکسی اس 3 با نمایش‌گر 4.8 اینچی و گلکسی نوت 2 با نمایش‌گر 5.5 اینچی، کاربران به گوشی‌هایی با صفحه نمایش بزرگ‌تر عادت کرده‌اند.

نتظار داریم تعداد گوشی‌هایی که صفحه نمایش 5 اینچی با رزولوشن 1080p دارند، بیشتر شود، یکی از این گوشی‌های HTC Butterfly است.

موتورولا با طراحی جالبش توانست یک صفحه نمایش 4.3 اینچی را در بدنه‌ی یک گوشی با ابعادی در حد گوشی‌های 3.5 اینچی قرار دهد، نتیجه‌ی کار محصولی به نام Droid Razr M بود صفحه نمایش این گوشی کاملاً تا لبه‌های آن گسترده شده است. این طراحی جالب احتمالاً مورد توجه موتورولا و سایر سازندگان قرار می‌گیرد و محصولاتی مشابه آن عرضه خواهد شد. بنابراین منتظر گوشی‌هایی باشید که صفحه نمایش بزرگشان از لبه‌ای تا لبه‌ی دیگر به طور کامل گسترده شده است.

بله، در سال 2013 گوشی‌هایی در ابعاد مختلف خواهیم دید و البته گوشی‌های رده اول بازار با صفحه نمایش‌هایی در حدود 4.5 اینچ عرضه می‌شوند. کاربران اندرویدی که دومین یا سومین گوشی خود را می‌خرند هم انتظار دارند که گوشی جدیدشان حداقل به اندازه‌ی گوشی قدیمی‌شان باشد بنابراین افزایش قطر صفحه نمایش امری طبیعی و منطقی است.

علاوه بر اندازه، رزولوشن هم افزایش خواهد یافت. اچ‌تی‌سی با گوشی HTC Butterfly که صفحه نمایش 1080p دارد شروع کرده و حالا شایعات حاکی از آن هستند که تقریباً تمام سازندگان روی مدل‌های رده اول خود با صفحه نمایش 1080p کار می‌کنند. سال 2013 سال گوشی‌هایی با تراکم پیکسلی بالاتر است، چه برایتان مهم باشد و چه نباشد، منتظر چنین گوشی‌هایی باشید.

4 هسته‌ای‌ها بیشتر می‌شوند

 

کمپانی‌های تولیدکننده‌ی تراشه مثل انویدیا و کوالکام پردازنده‌های 4 هسته‌ای برای وسایل همراه می‌سازند و سازندگان گوشی‌های اندرویدی هم علاقه‌ی خاصی به این نوع پردازنده‌ها دارند.

 

امروزه گوشی‌های رده اول بازار 4 هسته‌ای هستند در حالی که در گذشته گوشی‌های 2 هسته‌ای به عنوان بهترین محصولات سازندگان گوشی روانه‌ی بازار می‌شدند. بله، هسته‌های پردازنده افزایش یافته به طوری که حالا گوشی‌های 2 هسته‌ای برترین محصولات بازار نیستند. در سال 2013 هم همین روند ادامه می‌یابد و گوشی‌های رده اول با پردازنده‌ی 4 هسته‌ای عرضه می‌شوند، سرعت کلاک پردازنده‌ها حداقل 1.5 گیگاهرتز است و طی روند صعودی احتمالاً تا اواخر سال به 2 گیگاهرتز هم می‌رسد.

به نظر می‌رسد که رقابت سازندگان گوشی در استفاده از پردازنده‌ی سریع‌تر تنها روی کاغذ درست و منطقی است، در دنیای واقعی سرعت پردازنده اهمیت به مراتب کمتری دارد. سرعت کلاک یکی از چیزهایی است که برای جلب توجه مشتری کاربرد دارد. سازندگان گوشی با اشاره به سرعت کلاک بالا یا نتیجه‌ی یک بنچ‌مارک خاص سعی در جذب مشتری دارند در حالی که نشان دادن مزایای سرعت کلاک بالا به کاربران حرفه‌ای موفقیت مهم‌تر و اصلی یک سازنده‌ی گوشی است.

زیاد بازی‌های 3 بعدی بازی می‌کنید؟ قطعاً باید به سازنده‌ی پردازنده‌ی گوشی خود توجه کنید. اگر فقط می‌خواهید بدانید که وسیله‌ی اندرویدی شما چیست و چه کارهایی می‌کند، سراغ هر کدام که بروید چندان تفاوتی ندارد اما برای بازی باید سراغ سازندگان خوب پردازنده بروید.

یکی از زمینه‌های پیشرفت گوشی‌ها حافظه‌ی ذخیره‌سازی و رم است. در سال 2012 بیشتر گوشی‌های رده اول بازار دارای 2 گیگابایت حافظه‌ی رم بودند اما در سال آتی این عدد به 3 گیگابایت افزایش می‌یابد.

حافظه‌ی ذخیره‌سازی‌ها گوشی‌های اندرویدی و تمام گوشی‌های دیگر هم در سال 2013 افزایش می‌یابد به طوری‌ که گوشی‌های استاندارد همه 32 گیگابایت حافظه داشته و گوشی‌های رده اول نیز سراغ حافظه‌های 64 گیگابایتی می‌روند. این موضوع مخصوصاً در مورد سازندگانی که می‌خواهند ظرفیت باتری را افزایش دهند مصداق دارد، در واقع با حذف حافظه‌های جانبی دیگر نیازی به کارت‌خوان نیست و می‌توان فضای بیشتری برای باتری در نظر گرفت. شاید تا قبل از پایان سال 2013 شاهد رونمایی اولین گوشی که دارای حافظه‌ی داخلی 128 گیگابایت است هم باشیم.

گوشی‌های ارزان‌قیمت بهتر می‌شوند

 

تکنولوژی در حال پیشرفت است و به زودی گوشی‌های رده اول بازار به گوشی‌های معمولی تبدیل می‌شوند. بنابراین در سال 2013 گوشی‌های اندرویدی با قیمت 50 تا 100 دلار هم سخت‌افزاری قدرتمند خواهند داشت. گوشی‌های 2 هسته‌ای اندرویدی در رده‌ی گوشی‌های ساده قرار می‌گیرند و تک‌هسته‌ای‌ها هم به کلی کنار گذاشته می‌شوند.

 

اپراتورها روز به روز بهتر می‌شوند و بالاخره شبکه‌ی اینترنتی نسل چهارم یا LTE به عنوان پرکاربردترین شبکه‌ی اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته گوشی‌هایی که از شبکه‌ی اینترنتی نسل سوم پشتیبانی می‌کنند هم در بازار عرضه می‌شوند ولی تدریجاً کنار خواهند رفت. در واقع سال 2013 زمان مرگ 3G است و در عین حال 4G آن جذابیت قبل را برای مشتریان نخواهد داشت، چرا که تدریجاً تمام گوشی‌ها از شبکه‌ی اینترنتی نسل 4 پشتیبانی خواهند کرد.

کدام تکنولوژی‌ها معروف می‌شوند و کدام معروفیت خود را از دست می‌دهند؟

همیشه گوشی‌های اندرویدی با واسط 3 بعدی در بازار وجود داشته اما تعدادشان خیلی کم بوده و به نظر می‌رسد که این تکنولوژی فعلاً قصد عمومی شدن نداشته باشد. کاربران هم علاقه‌ای به گرافیک 3 بعدی در وسایل همراهشان ندارند. درست است که گرافیک 3 بعدی جذابیت زیادی دارد اما هنوز کاربران به این‌گونه وسایل توجه زیادی نداشته‌اند.

 

NFC یا به عبارت دیگر تکنولوژی ارتباط نزدیک هم یکی از تکنولوژی‌های رو به رشد در وسایل همراه اندرویدی است و شاید در سال جدید تا مرحله‌ی استانداردسازی هم پیش برود. سازندگان هم محصولات بیشتری با قابلیت‌های مرتبط با NFC روانه‌ی بازار می‌کنند و کاربران روز به روز با امکانات آن بیش از پیش آشنا می‌شوند. قابلیت‌های این تکنولوژی بسیار زیاد است. می‌توان از جمله این قابلیت‌ها به کیف پول دیجیتالی و بلیط دیجیتالی اشاره کرد. فرض کنید اطلاعاتی مثل آدرس، شماره تلفن، لینک و داده‌های مشابهی برای ذخیره کردن در اختیار شماست، به کمک NFC می‌توان کارها را بسیار سریع و ساده کرد. به عنوان مثال می‌توان با نزدیک کردن گوشی‌ای که از نرم‌افزار و سخت‌افزار لازم برخوردار است به یک وسیله‌ی مشابه، تمام اطلاعات لازم را دریافت و ذخیره کرد. مثال دیگر اطلاعات مربوط به شبکه‌های اجتماعی دیگر افراد است که با برنامه‌ریزی قبلی می‌توان به راحتی و به سرعت در گوشی و تبلت ذخیره نمود.

 

در سال 2013 احتمالاً پیشرفت NFC قابل توجه است و در کنفرانس‌های مرتبط با وسایل همراه توجه زیادی به این تکنولوژی خواهد شد.

 

اسپیکرها و مدیاپلیرهایی با قابلیت “لمس و پخش صدا” به نظر آن قدر مهم نیستند که در کنفرانس‌ها و نمایشگاه‌های بزرگ محصولات الکترونیکی مثل CES و MWC، در مرکز توجه قرار بگیرند.

شاید بزرگ‌ترین معضل گوشی‌هایی که صفحه نمایش بزرگ و پردازنده‌ای بسیار سریع دارند، شارژ باتری باشد. هیچ کاربری گوشی را تنها برای جلب توجه دیگران نمی‌خرد، حتماً کاربرد آن را هم در نظر گرفته است. در سال آتی انتظار داریم باتری‌های داخلی و دیگر انواع آن ظرفیت بیشتری داشته باشند. گوشی Droid Razr Maxx HD هنوز هم در بنچ‌مارک‌ها به خاطر نگه داشتن خوب شارژ باتری دیده می‌شود ولی فاصله‌اش با رقبا کمتر شده است. در سال جدید باتری‌ها بزرگ‌تر می‌شوند و تأکید کمتری روی عباراتی مثل “باریک‌ترین گوشی” یا “سبک‌ترین گوشی دنیا” خواهد شد. شاید رقیب دیگری برای Droid Razr Maxx HD پیدا شود و رتبه‌ی اول در این‌گونه بنچ‌مارک‌ها را به دست آورد.

همان‌طور که می‌دانید با گذشت زمان تنوع گوشی‌های اندرویدی کمتر شده و بیشتر در فرم‌های خاصی طراحی و تولید می‌شوند. یکی از طرح‌هایی که چند وقت یکبار شاهد آن هستیم، گوشی‌هایی با نمایش‌گر ثانویه است. هنوز زمان حذف چنین مدل‌های غریبی فرانرسیده است اما در آینده‌ی نزدیک کمتر شاهد رونمایی چنین محصولات متفاوتی خواهیم بود. علت این است که نرم‌افزارنویسان دوست ندارند نرم‌افزارهای خود را برای یک صفحه نمایش ثانویه مجدداً تهیه کنند. صفحه نمایش ثانویه‌ای که از صفحه نمایش اصلی جدا باشد و خود قابی جداگانه داشته باشد نیز کاربرد چندانی نخواهد داشت. ممکن است کسی تصمیم بگیرد که گوشی جدیدی با دو صفحه‌ نمایش به هم پیوسته تولید کند، تصمیم جالبی است اما این موضوع هم چیزی نیست که در سال 2013 اتفاق بیافتد.

سازندگان گوشی‌های اندرویدی تدریجاً به سمتی حرکت می‌کنند که طرح‌ها و مدل‌های مختلف خود را کاهش دهند. اچ‌تی‌سی در این زمینه پیشتاز است و شاید پرچم‌دار بعدی‌اش را با یک طراحی و سخت‌افزار مشخص عرضه کند. در حال حاضر سری وان بهترین گوشی‌های این کمپانی را شامل می‌شود که تنوع کمتری دارد ولیکن هنوز هم تفاوت مدل‌های وان‌ایکس، وان‌ایکس پلاس، ایوو 4G LTE … به نظر کمی گیج‌کننده می‌رسد. ال‌جی هم همین روند را در خانواده‌ی آپتیموس دنبال کرده و تنوع محصولات را کاهش داده است.

 

 

 

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *