دارندگان گذرنامه‌های زیارتی هم ارز اربعین می‌گیرند

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری واژه آنلاین، فروش‌ ارز اربعین از 7 مرداد اغاز شده و تا 3 شهریور‌ادامه دارد؛ طبق اعلام اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی، 98 درصد زائران، نام‌نویسی و خرید ارز را از طریق سکو‌های فضای مجازی انجام دادند.

متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز 17 تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.

ارز اربعین به افراد بالای 5 سال تعلق می‌گیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای 18 سال هم باید یک سیم‌کارت داشته باشند.

نکته مهم اما برای دارندگان گذرنامه های زیارتی این است که بانک ها نباید ایرادی به نوع گذرنامه بگیرند و طبق اعلام بانک مرکزی دارندگان گذرنامه های زیارتی هم مشمول دریافت ارز اربعین هستند.

افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانک‌های عامل مراجعه کنند، اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.
متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

مدارک لازم برای خرید ارز زیارتی اربعین، عبارت است از :کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین 5 تا 15 سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.) ؛ کارت بانکی؛ شماره تلفن (سیم‌کارت باید به نام متقاضی باشد.)؛ سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، می‌توانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.

به گزارش واژه آنلاین، فروش ارز ( اسکناس ) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ 200 هزار دینار عراق، به هر زائر به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود. ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.

امروز قیمت هر صد دینار عراق در مرکز مبادله 36.714 ریال است. زائران اربعین برای خرید 200 هزار دینار باید حدود 7 میلیون و 350 هزار تومان پرداخت کنند.

به گزارش واژه آنلاین، امسال امکان فروش غیرحضوری ارز اربعین هم توسط بانکهای عامل فراهم شده است، متقاضیان می‌توانند به‌صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین از طریق بسترهای غیرحضوری معرفی‌شده توسط بانکها اقدام کنند و در زمان تعیین‌شده به بانکها برای دریافت ارزشان اقدام کنند.

 براین‌اساس ارز اربعین در 302 شعبه بانک ملی ایران، 2007 شعبه و باجه پست‌بانک، 280 شعبه بانک ملت، 221 شعبه بانک صادرات، 189 شعبه بانک سپه، 106 شعبه بانک تجارت و 63 شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی(ع) ارائه می‌شود.

برای مشاهده اسامی شعب منتخب بانک‌های عامل فروش ارز اربعین اینجا کلیک کنید.

همچنین زائران می‌توانند از طریق 6 سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند، بر همین اساس از هفت بانک عامل عرضه‌کننده ارز اربعین چهار بانک با ایجاد سازوکار مناسب زمینه را برای ارائه خدمات غیرحضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین مهیا کرده‌اند، در همین راستا بانک‌های ملی و پست‌بانک در بستر پیام‌رسان «بله»، ‌بانک سپه در بستر پیام‌رسان «روبیکا»، بانک صادرات از طریق اپلیکیشن «سپینو» (به‌آدرس SEPINO.BSI.IR) خدمات غیرحضوری را به متقاضیان دریافت ارز اربعین ارائه می‌کنند.

همچنین مقرر است بانک پارسیان خدمت غیرحضوری عرضه ارز اربعین را دربستر پیام‌رسان «آی‌گپ» ارائه کند که پس از نهایی شدن از طریق وب‌سایت رسمی بانک پارسیان اطلاع‌رسانی خواهد شد. قابل ذکر است؛ بانک تجارت خدمات غیرحضوری خود در این زمینه را در بستر سامانه این بانک ارائه خواهد داد که متقاضیان می‌توانند نحوه دریافت این خدمات را از طریق سامانه بانک تجارت پیگیری کنند. بانک ملت هم در ایام اربعین حسینی خدمات غیرحضوری در زمینه عرضه اربعین از طریق درگاه الکترونیک خود خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 2 =

پربازدیدترین ها