اگرچه استاندارد يو اس بي بي‌سيم WUSB يا (Wireless USB) تقريبا همزمان با تصويب و عموميت يافتن استاندارد USB3.0 انتشار يافت،

اما موفق نشد محبوبيتي مشابه آن را كسب كند و ما هنوز هيچ قطعه يا وسيله رايانه‌اي را كه از قابليت پشتيباني روي بورد (onboard) از اين استاندارد انتقال داده برخوردار باشد، مشاهده نكرده‌ايم. كيت بي‌سيم داده كيو ويو (Q-Wave) يكي از اولين سخت‌افزارهاي جنبي خارجي است كه داراي چنين قابليتي است كه براي آشنايي شما، به تحليل و بررسي آن خواهيم پرداخت.
ساختار و نحوه عملكرد
اين وسيله از يك جفت آداپتور كوچك و قابل حمل تشكيل شده كه هر كدام، تقريبا به اندازه دانگل‌هاي (dongle) واي فاي يو اس بي استاندارد هستند. WUSB از بسياري جهات عملكردي شبيه آداپتورهاي USB بلوتوث و واي فاي داشته و گيرنده و فرستنده‌هاي راديويي كوچكي درون آن وظيفه ارسال و دريافت داده را بر عهده دارند. طريقه نصب آن هم به اين صورت است كه يك آداپتور را به رايانه و ديگري را به هر وسيله USB كه مي‌خواهيد به روش بي‌سيم با آن ارتباط برقرار كنيد، متصل مي‌كنيد.
مزايا
اين سيستم با تمام وسائل استاندارد USB، از جمله چاپگرها، اسكنرها و ديسك‌هاي سخت خارجي به بخوبي ارتباط برقرار كرده و كار مي‌كند. درايور نرم‌افزاري لازم براي هر يك از سيستم‌عامل‌هاي Mac OS X و ويندوز نيز از پيش تدارك ديده شده است. هنگامي كه نرم‌افزار آن را نصب مي‌كنيد، سيستم آن را براحتي به صورت پلاگ اندپلي شناخته و ديگر احتياجي به هيچ پيكربندي اضافي ندارد. همچنين در صورتي كه در برقراري يك WUSB پايدار به مشكلي بر بخوريد، گزينه‌هايي براي تغيير كانالي كه آداپتورها به كار مي‌برند نيز در اختيار شماست. برد زياد دسترسي بي‌سيم USB اين كيت سخت‌افزاري حيرت‌انگيز است. ابتداي كار براي برقراري اتصال اوليه، دو بخش كيت بايد در فاصله يكي دو متري يكديگر قرار مي‌گرفتند، اما به محض اين كه ارتباط آنها برقرار شد، حتي با وجود يك ديواره پارتيشن نيز تا فاصله 10 متري قادر به دريافت سيگنال و برخورداري از ارتباط USB بي‌سيم بين دو بخش كيت و دستگاه‌هاي وصل شده به آنها بوديم.
البته درب موجود بين 2 طرف اين ديوار كاملا باز بود. در فاصله يك متري به سرعت انتقال داده 6/27 مگابيت بر ثانيه دست يافتيم كه اين سرعت انتقال داده در فاصله 10 متري به 4/8 مگابيت بر ثانيه تقليل يافت.
شرط ايجاد يك اتصال خوب و مطلوب انتقال داده بين 2 آداپتور اين كيت برقراري يك خط ديد مستقيم بين آنهاست كه در محيط خلوت آزمايشگاه امري ساده بود، اما فراهم ساختن آن در اتاق پذيرايي و يك دفتر كار خانگي، چندان آسان به نظر نمي‌رسد. معمولا در يك حالت پايه‌اي مطلوب، سرعت انتقال داده براي انجام وظايف يك چاپگر به صورت بي‌سيم كافي است.
معايب
با كمال تاسف استفاده از يك سيستم بي‌سيم اينچنيني، شما را به طور كامل بي‌نياز از اتصال كابل و سيم نخواهد كرد، چون درحالي كه دانگل آن را به درگاه USB رايانه خود متصل مي‌كنيد، مجبور به فراهم كردن منبع برق اضافي براي دانگل ديگر بوسيله آداپتور برق نيز هستيد. اين امر به آن معناست كه شما نياز به يك پريز برق در مجاورت دستگاهي كه مي‌خواهيد USB آن را به حالت بي‌سيم تبديل كنيد، داريد كه گاهي اين كار دردسرهايي را هم برايتان به وجود مي‌آورد.
جمع‌‌بندي
ايده ساخت كيت انتقال داده كيو ويو بسيار جالب است، اما براي بسياري از كاربران، مانند همه كيت‌هاي وفق دهنده USB بي‌سيم ديگر، به منزله يك افزونه نه چندان ضروري به شمار مي‌آيد، چرا كه حتي بسياري از چاپگرهاي ارزان‌قيمت و دستگاه‌هاي همه كاره MFP نيز اغلب مجهز به واي فاي درون ساخت هستند و همچنين بسياري از مسيرياب‌ها قادرند فضاهاي ذخيره داده‌اي چون ديسك‌هاي سخت خارجي را روي شبكه محلي شما به اشتراك بگذارند. اين كيت در صورتي كه شما هنوز سخت‌افزارهاي USB قديمي را به كار مي‌بريد، بسيار سودمند است، اما تعداد معدودي از كاربران هم هستند كه نياز و علاقه زيادي به استفاده از وسايل USB به صورت بي‌سيم دارند، آنقدر كه صرف مبلغي معادل 52 يورو و دردسر اتصالات با سيم به يك پريز برق در مجاورت دستگاه را براحتي متقبل خواهند شد، اما مسلما بيشتر كاربران تمايلي به اجراي چنين روش پر هزينه‌اي براي انتقال داده را ندارند و مي‌خواهند از اتصالات USB كابلي استفاده كنند. با اين حال اگر شما به پياده‌سازي روش اتصال بي‌سيم يعني WUSB نياز داريد، حتما آن را در محيط يك اتاق خلوت انجام دهيد.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *