هر ایرانی یک زامبی در دست دارد

اینترنت

هر ایرانی یک زامبی در دست دارد «وضعیت اینترنت در ایران طی ماه‌های اخیر بهبود یافته، اما همچنان به شرایط پیش از شهریور ۱۴۰۱ بازنگشته است. انتظار می‌رود تا اواسط زمستان، اینترنت به سطح پیشین خود نزدیک شود. محدودیت‌های گسترده اعمال‌شده باعث ایجاد اختلالاتی در شبکه شده و استفاده از فیلترشکن‌های رایگان در گوشی‌ها، به‌نوعی عملکردی مشابه زامبی پیدا کرده است که منجر به مشکلات در شبکه‌های داخلی و خارجی اینترنت می‌شود.»

رئیس کمیته اینترنت انجمن تجارت الکترونیک اعلام کرد: برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ هزار کاربر در ایران از خدمات استارلینک استفاده می‌کنند. وی افزود که ارائه‌دهندگان اینترنت ماهواره‌ای محدود به استارلینک نیستند و این فناوری دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت را آسان‌تر کرده است. با این حال، باید توجه داشت که اینترنت ماهواره‌ای یکی از پرهزینه‌ترین روش‌های دسترسی به اینترنت است که می‌تواند تأثیر منفی بر اقتصاد ارتباطات داشته باشد.

پویا پورحسینلو، رئیس کمیته اینترنت انجمن تجارت الکترونیک، در نشست کمیسیون تحول، نوآوری و بهره وری اتاق بازرگانی تهران گفت: از میان مشکلاتی که برای اینترنت ایران وجود دارد سه موضوع بسیار مشهود است که شامل محدودیت‌ها یا همان فیلترینگ، تحریم‌ها و مشکلی که در شبکه دسترسی وجود دارد می‌شود.

وی افزود: در دو سال گذشته تاکید زیادی بر توسعه شبکه دسترسی داشتیم و در دولت سیزدهم هم با گسترش فیبر نوری تلاش زیادی در این زمینه کرد، از سوی دیگر فیلترینگ عاملی است که به شدت به کاهش کیفیت اینترنت ایران انجامیده است در چنین شرایطی گزارش‌ها حاکی از افزایش چشمگیر استارلینگ و اینترنت ماهواره‌ای در ایران است برآوردهای انجمن تجارت الکترونیک نشان می‌دهند که بیش از ۳۰ هزار مشترک استارلینگ در ایران وجود دارد.

ارائه دهندگان اینترنت ماهواره‌ای تنها به استارلینگ خلاصه نمی‌شود، این امر دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت را آسان‌تر می‌کند اما این نکته وجود دارد که این فرصت گران‌ترین روش دسترسی به اینترنت است که اقتصاد ارتباطات را نابود می‌کند، صدها میلیون دلار ارز را از کشور خارج می‌کند و امید مردم را برای اینکه از داخل کشور اتفاقی برای ارتقای اینترنت بیفتد از بین می‌برد.

پیرحسینلو ادامه داد: اوضاع اینترنت ایران در ماه‌های اخیر بهبود یافته اما هنوز به شهریور ۱۴۰۱ بازنگشته است و امیدواریم تا اواسط زمستان به آن شرایط بازگردیم. محدودیت‌های گسترده به آلودگی شبکه اینترنت نیز انجامیده است و و فیلترشکن‌های رایگان موبایل‌های ما را به زامبی تبدیل می‌کند و به ایجاد اختلالات در شبکه داخلی و خارجی اینترنت می‌انجامد.

رئیس کمیته اینترنت انجمن تجارت الکترونیک اظهار کرد: در شش ماه گذشته وعده رفع فیلترینگ بدترین اتفاق بودن زیرا طولانی مدت و فرسایشی شده و در همین حال بهترین اتفاق بودن زیرا در گذشته باید دولت را برای رفع فیلترینگ اقناع می‌کردیم و اکنون رفع فیلترینگ مطالبه دولت است.
وی تصریح کرد: انتقاد اصلی ما این است که چگونه یک قاضی که در دستگاه قضایی ایران محکوم شده می‌تواند یک شبه تلگرام را فیلتر کند و نظر مثبت رییس سه قوه و تاکید رییس جمهور نتواند به رفع فیلترینگ تلگرام بینجامد؟ امیدواریم شفافیت به شورای عالی فضای مجازی بازگردد و این شورا پاسخگوتر باشد.

پیرحسینلو از تاثیر قطعی برق بر کیفیت اینترنت کشور گفت و توضیح داد: در تهران قطعی برق و تاثیر آن بر اینترنت یک تصور فانتزی است در حالی که در نقاط دورافتاده کشور قطع برق به معنای قطع کامل اینترنت است.

رفع فیلترینگ روش مقابله با مافیاست
حمیدرضا احمدی، عضو انجمن تجارت الکترونیک در این رویداد گفت: شبکه‌های اجتماعی در کشورهای چین و ترکمنستان مانند ایران فیلتر شده اند، از تابستان این عبارت در گفتارها وارد شده این است که مافیای فیلترشکن مسائلی در اینترنت ایران ایجاد می‌کند اینکه چنین مافیایی وجود دارد قطعی نیست اما چه این مافیا باشد و چه نباشد راحت‌ترین راه برای مقابله با آن رفع فیلترینگ است.

وی افزود: بخش بزرگی از بازار فیلترشکن کشور را فیلترشکن‌های خارجی تامین می‌کنند که مشکلات امنیتی دارند و بسیاری از شرکت‌های اسراییلی در این وی‌پی‌ان‌ها نقش دارند در حالی که وی پی ان‌های رایگان نیز آی پی‌های ما را آلوده می‌کنند، برخی سایت‌ها در بدو ورود از ما می‌خواهند که اثبات کنیم آدم هستیم و افزایش این امر به دلیل آلودگی آی پی‌های ماست.
احمدی اظهار کرد: ترجیح ما این است که اینترنت پرسرعت باکیفیت داشته باشیم تا اینترنت استارلینگ گران قیمت و این در حالی است که تقاضا برای استارلینگ در حال افزایش است.

وی خاطرنشان کرد: در مورد سایت‌های پرترافیک مشکل اصلی مردم فیلترینگ است اما در مورد سایت‌های تخصصی به دلیل تحریم دسترسی آسان نیست و ایرانی‌ها از دسترسی به ۱۷ درصد از ۱۰۰ هزار برتر ترانکو به دلیل تحریم‌ها محروم هستند و ارور ۴۰۳ به کاربران ایرانی‌ها نشان می‌دهند و در همین حال بسیاری مواقع سایت‌های که ایرانی‌ها را تحریم می‌کنند از نظر قانونی ملزم به تحریم نیستند اما چون بازار ایران از نظر مالی چندان برای آن‌ها جذاب نیست ریسک کاربری ایرانی‌ها را نمی‌پذیرند.

قطع درگاه صرافی‌های رمزارز
رضا قربانی، نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهره‌وری اتاق بازرگانی تهران نیز در نشست کمیسیون تحول، نوآوری و بهره وری اتاق بازرگانی تهران به اقدام بانک مرکزی در رابطه با فعالان حوزه رمزارز ایراد وارد دانست و گفت: بعدازظهر پنج شنبه شش دی ماه ناگهان درگاه صرافی‌های رمزارز توسط بانک مرکزی قطع شد و تمام صرافی‌ها از دسترسی به سرویس پرداخت محروم شدند و حدود ۲۰۰ کسب و کار دیگر دسترسی به خدمات پرداخت ندارند و تاکنون بانک مرکزی اظهارنظر رسمی در این زمینه نداشته است.

وی افزود: این اقدام بانک مرکزی فرش قرمزی برای دلالان بازار فردوسی پهن کرده که این روزها علاوه بر دلار کاغذی مجهز به تتر هم شده‌اند و همچنین برای صرافی‌های خارجی که زبان فارسی دارند و دسترسی آزادتری به خدمات بانکی کشور دارند و در کنار اینها برای کانال‌های تلگرامی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

پربازدیدترین ها