هکر‌های ناشناس یا انونیموس، مجموعه‌ای از فعالین اینترنتی و هکرهای حرفه‌ای است که در سال ۲۰۰۳، با اهدافی خاص شکل گرفت.

کم کم با تبدیل شدن به شبکه‌ای جهانی و پیوستن اعضای جدید به آن، گسترش بین‌المللی یافت و مبدل به گروهی قدرتمند و تاثیرگذار در عرصه‌های سیاسی، احتماعی و فرهنگی شد. چند روز قبل خبری مبنی بر حمله سایبری گروهی به نام انونیموس (Anonymous) به سایت‌های اسرائیلی روی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. این نخستین باری نبود که نام گروه هکرهای ناشناس در رسانه‌ها مطرح می‌شد، اما این بار “ناشناس‌ها” با گرفتن جنجالی‌ترین تصمیم، بیش از پیش خود را به دنیا شناساندند.به همین دلیل، بر آن شدیم تا در سایت جبهه جهانی مستضعفین به معرفی مبسوط این گروه بپردازیم.هکر‌های ناشناس یا انونیموس، مجموعه‌ای از فعالین اینترنتی و هکرهای حرفه‌ای است که در سال ۲۰۰۳، با اهدافی خاص شکل گرفت. کم کم با تبدیل شدن به شبکه‌ای جهانی و پیوستن اعضای جدید به آن، گسترش بین‌المللی یافت و مبدل به گروهی قدرتمند و تأثیرگذار در عرصه‌های سیاسی، احتماعی و فرهنگی شد.فعالیت‌های انونیموس، با همکاری اعضای این گروه از سراسر دنیا، بدون توقف اجرا می‌شود و همه فعالیت‌های آن‌ها به دلایل و مناسبت های خاص سیاسی یا اجتماعی صورت می‌گیرد.در سال ۲۰۰۶، هکرهای ناشناس، حمایت خود را از سایت “ویکی لیکس” و “ژولیان آسانژ” اعلام کرده و خواستار آزادی گردش اطلاعات در اینترنت شدند. در سال ۲۰۱۱ و با آغاز جنبش تسخیر وال استریت در آمریکا، اعضای این گروه نیز در حمایت از مردم به خیابان‌ها آمده و ماسک نماد هکرهای ناشناس تبدیل به پای ثابت تظاهرات‌های وال استریت شده بود.
نمادهای هکرهای ناشناس
تاریخچه ماسک ناشناس که از نمادهای گروه هکرهای انونیموس است، روایات متفاوتی دارد. لبخند عصبی که بر چهره این ماسک قرار دارد، نشان‌دهنده تحت فشار بودن و گیج شدن فرد مزبور است. گفته می‌شود این ماسک از روی چهره فردی به نام “گای فاکس” ساخته شده که در قرن هفدهم میلادی به عنوان یک آشوب‌طلب شناخته شد.فاکس در آن زمان علیه دولت روی کار انگلیس فعالیت‌های زیادی داشت. وی در یکی از اقدامات خود تلاش کرد پارلمان انگلیس را منفجر کند که ناکام مانده و توسط پلیس بریتانیا دستگیر و اعدام شد. بعدها طرفداران وی که در تلاش برای اسطوره‌سازی از فاکس بودند، از روی مشخصات چهره او، ماسک انونیموس را طراحی کردند که طی سال‌ها با مقاصد مختلف و در جاهای گوناگون مورد استفاده قرار گرفت.در سال ۲۰۰۶، فیلمی ساخته شد با نام “V for Vendetta”، که در آن شخصی ناشناس با استفاده از این ماسک، در برابر ظلم و سرمایه‌داری و سیستم حکومتی مبارزه می‌کرد. موارد بسیاری از استفاده از این ماسک در مبارزه با نظام‌های استکباری موجود است، اما هکرهای ناشناس به عنوان معروف‌ترین گروه استفاده‌کننده از این ماسک، آن را تبدیل به نماد گروه خود کرده‌اند.دیگر نماد گروه هکرهای ناشناس، فردی با کت و شلوار و بدون سر است که یک علامت سوال به جای سرش قرار گرفته است. این نماد بدان معناست که ناشناس‌ها هیچ رهبر و سازمان دهنده مشخصی ندارند و از سلسله مراتب خاصی پیروی نمی‌کنند. تاکنون نیز هیچ‌کس نتوانسته در فعالیت‌های این گروه رهبر یا سردسته‌ای را مشخص کند و معلوم نیست آغاز و سازماندهی فعالیت‌ها و ارسال درخواست‌ها و تهدیدها از سوی چه فرد یا افرادی صورت می‌گیرد. آن‌ها با استفاده از ماسک گای فاکس، هویتی مشترک را برای خود قائل می‌شوند.انونیمس در سال ۲۰۰۸، فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را بسیار گسترده‌تر کرد و اعتراضات و ایدئولوژی خود را به عنوان یک گروه آنارشیست، به صورت تهدید یا حمله به مراکز و سایت‌های اینترنتی کشورها و سازمان‌های مختلف به نمایش گذاشت. این گروه بارها و بارها مسئولیت حملات سایبری گسترده را برعهده گرفته است.هکرهای عضو انونیمس همگی ناشناس و بدون نام فعالیت می‌کنند. به اعضای این گروه مبارزان آزادی اینترنت، رابین‌هودهای دیجیتال و پارتیزان‌های آشوبگر فضای سایبر گفته می‌شود. در سال ۲۰۱۲، مجله تایم، هکرهای ناشناس را تأثیرگذارترین گروه در دنیا معرفی کرد.فردی به نام فرمانده ایکس، چند مصاحبه در رابطه با فعالیت‌های انونیموس انجام داد. در سال ۲۰۱۱ وی در مرکز توجه رسانه ها قرار گرفت و برخی مدعی شناسایی وی شده بودند. اما فرمانده ایکس این ادعا را رد کرد و هویت اعلام شده را تکذیب کرد.
برخی از فعالیت های انونیموس
در ژانویه ۲۰۱۲، سایت مگاآپلود که اختصاص به اشتراک فایل داشت، توسط سازمان عدالت آمریکا و اف بی آی بسته شد. چند ساعت بعد، هکرها سایت سازمان عدالت آمریکا، اف بی آی و چند سایت دولتی دیگر را هک کردند.
در آوریل ۲۰۱۲، هکرهای انونیموس مسئولیت هک سایت‌های دولتی انگلیس را در اعتراض به سیاست‌های دولت بر عهده گرفت.پس از آغاز جنبش اشغال وال‌استریت و مستقر شدن معترضین در پارک زاکوتی، اعضای گروه ناشناس نیز در خیابان‌ها به جنبش ۹۹ درصد پیوستند. وقتی پیش‌بینی شد که این اعتراضات به خشونت کشیده خواهد شد، انونیموس با استفاده از شبکه‌های اجتماعی در بیانیه‌ای از معترضین خواست از هرگونه بی‌نظمی و خشونت خودداری کنند. آن‌ها از توییتر برای آرام نگاه داشتن اوضاع استفاده کردند.این گروه مسئولیت حملات سایبری به پنتاگون را برعهده داشته و فیس‌بوک را نیز تهدید به حمله کرده است.انونیموس در نوامبر ۲۰۱۲، حملاتی را به سایت‌های اسرائیلی ترتیب داد. اما یکی از مهم‌ترین اقدامات آن ها حمله گسترده چند روز اخیر به سایت‌های دولتی و غیردولتی اسرائیلی بود که به عنوان بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین حملات این گروه شناخته می‌شود. هکرهای ناشناس مدعی شده بودند طی این حملات که بزرگ‌ترین حمله سایبری تاریخ خواهد بود، اسرائیل را از نقشه اینترنت محو خواهند کرد.در این حمله که ۵۰۰۰ هکر در آن شرکت کرده بودند بسیاری از سایت‌های اسرائیلی هک شد و سایت موساد نیز برای مدتی از کار افتاد. سایت رادیو اسرائیل هک شد و با پخش قرآن از این سایت، دلهره سران اسرائیل از سرانجام این حملات بالا گرفت، تا آنجا که از دیگر کشورها درخواست کمک کردند. این عملیات مورد استقبال و حمایت بسیاری از مردم جهان قرار گرفت.گفتنی است چندی پس از این حملات، سایت هکرهای ناشناس، از سوی اسرائیل مورد حمله قرار گرفته و هک شد. اما گستردگی و تأثیرگذاری این حرکت انونیموس برای همیشه در اذهان باقی خواهد ماند.با وجود اینکه تاکنون افراد زیادی منتسب به گروه آنونیمس، به عنوان سران این گروه دستگیر شده‌اند، اما اکثر اتهامات به اثبات نرسیده و بیشتر افراد دستگیر شده بیگناه شناخته شده‌اند. در سال ۲۰۱۰، پلیس هلند نوجوانی ۱۶ ساله را به جرم حمله سایبری به سایت‌های PayPal، Visa و Mastercard بازداشت کرد.در سال ۲۰۱۱، پنج جوان ۱۵ تا ۲۶ ساله به جرم همکاری با گروه آنونیمس توسط پلیس انگلیس دستگیر شدند. در ژوئن ۲۰۱۱، ۲۴ نفر به جرم ایجاد اختلال در سیستم‌های دولتی ترکیه توسط پلیس این کشور بازداشت شدند. نمونه‌های مشابه بسیاری را در سال‌های اخیر در کشورهای مختلف می‌توان مشاهده کرد که برخی از آن‌ها منجر به محکومیت چند ساله دستگیرشدگان شده است. سازمان امنیت ملی آمریکا، هکرهای ناشناس را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور شناخته است و اعلام کرده این گروه طی سال‌های آینده و با قدرتمندتر شدن و جذب هکرهای حرفه‌ای می‌تواند تبدیل به خطری بزرگ برای امنیت ملی شود.تا سال گذشته پیش‌بینی می‌شد به زودی پایان گروه آنونیموس رقم بخورد. اما این گروه با ادامه فعالیت‌های خود در سال ۲۰۱۳، اعلام کرد به هیچ عنوان قصد منحل کردن هکرهای ناشناس را نداشته و در آینده نیز به حملات اعتراضی خود به سایت‌های دولتی و غیردولتی کشورهای مختلف ادامه خواهد داد.

پست های پیشنهاد شده

هنوز نظری ثبت نشده،نظر خود را ثبت کنید!


افزودن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *