دلال‌ها با استفاده از ربات شانسی برای خریداران واقعی کارت‌های گرافیک RTX 50 باقی نگذاشتند

دلال‌ها با استفاده از ربات شانسی برای خریداران واقعی کارت‌های گرافیک RTX 50 باقی نگذاشتند بیشتر کارت‌های گرافیک RTX 50 Founders Edition که در اروپا به فروش گذاشته شده، توسط دلال‌ها به سرعت و با استفاده از یک ربات آلمانی خریداری شده است.

فروشگاه‌های اروپایی نه‌تنها با شروع زودهنگام فروش کارت‌های گرافیک RTX 5090 و RTX 5080، به زمان‌بندی اعلام شده‌ی انویدیا بی‌اعتنایی کردند، بلکه انویدیا هم هیچ اقدامی برای جلوگیری از دلال‌هایی که با استفاده از ربات‌ها به خرید سریع‌ این محصولات پرداختند، نکرد. تاکنون هیچ اطلاعیه‌ای درباره توقف یا ممنوعیت فروش این محصولات منتشر نشده است.

Videocardz گزارش داده که شماری از خریداران واقعی کارت‌های گرافیک جدید انویدیا از این‌که برخی کاربران امکان خرید زودتر از موعد این محصولات را داشتند، شکایت کردند. در اروپا شرایط به نحوی رقم خورده که در ساعت شروع فروش آنلاین کارت‌‎های گرافیک RTX 50 Founders Edition، هیچ چیزی برای خرید باقی نمانده بود.

فروشگاه ProShop که یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ عرضه کننده این محصولات محسوب می‌شود، به‌طور انحصاری مسئولیت فروش کارت‌های گرافیک RTX 50 Founders Edition در کشورهای اروپایی برعهده داشت. اما حالا مشخص شده که اصلاً شانسی برای خرید این محصولات برای کاربران عادی وجود نداشته است. چراکه قبل از این که کسی وارد سایت‌های فروش شود، تقریباً همه‌ی این کارت‌ها توسط یک ربات به‌نام «Nvidia KSB Test V1.1» خریداری شده بود.

این ربات در کانال‌های آلمانی دیسکورد در دسترس قرار گرفته و برای این‌که کاربران آن حتماً امکان خرید این محصولات را پیش از سایرین داشته باشند، توضیحات لازم نیز از همین طریق در اختیار آن‌ها قرار گرفته است. این ربات با دسترسی به صفحات وب که هنوز در اختیار عموم قرار نگرفته بودند، با خیال راحت و بدون مزاحمت اقدام به ثبت سفارش خرید کارت‌های گرافیک انویدیا کرده است.

در‌واقع این کار قبل از این‌که خود فروشگاه صفحه‌ی خرید را در دسترس کاربران قرار دهد، انجام شده است. بدین ترتیب خود فروشگاه‌ها بودند که از این کار جلوگیری نکردند. بدتر از آن این‌که این سفارشات تا مرحله‌ی آخر پیش رفته و لغو نشدند. برخی کاربران هم اعلام کردند که تنها با تغییر آدرس می‌توان محدودیت خرید هر یک از کارت‌های گرافیک توسط یک نفر را دور زد.

وبسایت PC Games Hardware اسامی برخی از این افرادی که با استفاده از ربات‌های متقلب اقدام به خرید این کارت‌ها کردند را منتشر کرد و احتمالاً آن‌ها را در اختیار سایت‌های فروشنده و انویدیا هم قرار خواهد داد.

همچنین ProShop اعلام کرد که کاربران هرگونه شکایت خود را مستقیماً با انویدیا در میان بگذارند. مشخص است که این فروشگاه‌ حتی قصدی برای اذعان به عدم رعایت محدودیت زمانی تعیین شده توسط انویدیا ندارد.

انویدیا هنوز هیچ اقدامی علیه این اتفاقات انجام نداده است. مشکل بزرگ دیگر این است که برخی از این فروشگاه‌ها که از روز نخست عرضه به موجودی این محصولات دسترسی دارند، کارت‌های گرافیک RTX 50 را با قیمت‌های به مراتب بالاتر از نرخ تعیین شده می‌فروشند تا عملاً خود به‌عنوان یک دلال عمل کنند. اگر شرکت‌هایی مانند MSI که محصولات آن‌ها در میان این گران فروشی‌ها دیده می‌شود، ارزشی برای مشتریان خود قائل باشند، باید بلافاصله این فروشگاه‌ها را برای جلوگیری از این قبیل اقدامات سودجویانه، تحریم کنند.

برخی کاربران مدرک دارند که این فروشگاه‌ها عمداً اقدام به ثبت قیمت‌های غیرواقعی روی این محصولات می‌کنند تا روی قیمت گذاری‌ها در بازار تأثیر بگذارند. مشخص است که فروشگاه‌ها عرضه کننده از وضعیت بازار سوء استفاده می‌کنند.

باید دید که عرضه‌ی شلخته و پر از ابهام کارت‌های گرافیک جدید انویدیا چه عاقبتی خواهد داشت و مهم‌تر از آن این‌که این محصولات در‌نهایت با چه قیمت‌هایی به بازار کشور وارد خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =

پربازدیدترین ها