پس از ۲۲ سال، اسکایپ امروز برای همیشه خاموش می‌‌شود

پیام‌رسان و ابزار تماس تصویری خاطره‌انگیز اسکایپ، پس از بیش از دو دهه فعالیت توسط مایکروسافت کنار گذاشته شد. بنابر اعلام این شرکت، کاربران فعلی Skype تا ابتدای سال ۲۰۲۶ برای مهاجرت به Microsoft Teams یا پشتیبان‌گیری از داده‌های خود فرصت خواهند داشت.

پس از اعلام قبلی مایکروسافت در اسفند‌ماه سال گذشته، امروز پرونده اسکایپ بسته می‌شود و کاربران فعلی باید به پلتفرم مایکروسافت تیمز (Microsoft Teams) مهاجرت کنند. البته، کاربران این پلتفرم تا ماه ژانویه ۲۰۲۶ به داده‌های خود دسترسی خواهند داشت.

تاریخچه پر فراز و نشیب اسکایپ
سفر اسکایپ در آگوست ۲۰۰۳ با انتشار اولین نسخه بتای عمومی آغاز شد. قابلیت برقراری تماس از کامپیوتر به کامپیوتر در آن زمان یک نوآوری انقلابی محسوب می‌شد. در سال‌های بعد، سرویس SkypeOut برای تماس با خطوط تلفن ثابت و سنتی و همچنین قابلیت تماس تصویری به اسکایپ اضافه شد. این ویژگی‌ها باعث شد تا اواخر سال ۲۰۰۵، این پلتفرم به ۴۰ میلیون کاربر دست یابد. پس از آنکه eBay با هدف ادغام اسکایپ و بازار آنلاین خود، این شرکت را خریداری کرد، تعداد کاربران ثبت‌شده اسکایپ تا سال ۲۰۰۸ به بیش از ۴۰۵ میلیون نفر رسید.
با این حال، برنامه‌های eBay طبق انتظار پیش نرفت و این شرکت در سال ۲۰۰۹، اسکایپ را به قیمتی معادل ۱.۹ میلیارد دلار به گروهی از سرمایه‌گذاران فروخت و دلیل آن را اشتباه در تخمین تقاضای مصرف‌کنندگان اعلام کرد. در این دوره جدید، اسکایپ با عرضه اولین کلاینت‌های خود برای iOS و اندروید در سال ۲۰۰۹، وارد اکوسیستم موبایل شد و در نهایت به نقطه عطف ۲۷ میلیون کاربر آنلاین همزمان در دسکتاپ و موبایل دست یافت. تا سال ۲۰۱۰، اسکایپ با ۶۶۰ میلیون کاربر ثبت‌شده در سراسر جهان، به اوج خود نزدیک می‌شد.

دوران مایکروسافت و افول اسکایپ
در سال ۲۰۱۱، مایکروسافت با پرداخت ۸.۵ میلیارد دلار، اسکایپ را تصاحب کرد و آن را با سرویس‌های اصلی خود مانند ویندوز، ایکس‌باکس و Outlook ادغام نمود. این اقدام باعث شد اسکایپ تا سال ۲۰۱۴ حدود ۴۰ درصد از سهم بازار تماس‌های بین‌المللی را به دست آورد، اما این اوج چندان پایدار نبود.
سال‌های بعد شاهد ظهور رقبای قدرتمندی مانند واتس‌اپ، تلگرام، دیسکورد، زوم، گوگل میت و حتی مایکروسافت تیمز بودیم. پس از فروکش کردن تب ‌و تاب ناشی از همه‌گیری کرونا، تعداد کاربران فعال روزانه اسکایپ به حدود ۳۶ میلیون نفر رسید، در حالی که تیمز توانست نزدیک به ۳۰۰ میلیون کاربر فعال روزانه جذب کند؛ تفاوتی که گویای همه‌چیز بود.
ضعیت زمانی بدتر شد که مایکروسافت بیشتر منابع خود را صرف توسعه تیمز کرد و اسکایپ که پیش از آن نیز در حال از دست دادن سهم بازار بود، بیش از پیش در سایه قرار گرفت و این روند نهایتاً به بازنشستگی آن منجر شد.
تکلیف کاربران فعلی اسکایپ چیست؟
اگر جزو کاربران اکوسیستم اسکایپ هستید، مایکروسافت توصیه می‌کند به تیمز مهاجرت کنید؛ جایی که داده‌های شما (مانند مخاطبین و تاریخچه چت) به‌طور خودکار و در عرض چند دقیقه منتقل می‌شود. اگر تمایلی به مهاجرت ندارید، می‌توانید داده‌های خود در اسکایپ را ذخیره کنید. مایکروسافت قصد دارد تمام داده‌های کاربران اسکایپ را تا ژانویه ۲۰۲۶ حذف کند، بنابراین بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. برای انتقال اطلاعات کاربری، مخاطبین و چت‌های اسکایپ خود به مایکروسافت تیمز، به وب‌سایت رسمی اسکایپ مراجعه کرده و گزینه «Start using Teams» را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 3 =

پربازدیدترین ها